Hieronder opmerkingen die klanten hebben gemaakt naar aanleiding van coachingtrajecten met Florentine Heringa of Boy Glaser. De opmerkingen zijn overgenomen uit een afstudeerscriptie van Liesbeth de Groot voor haar afstuderen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Zij deed een onderzoek naar betekenisgeving in relatie tot kort oplossingsgerichte coaching en interviewde hiertoe ca. 20 klanten van Boy en Florentine.

Hij hoeft eigenlijk helemaal niks van je te weten. Maar doordat hij de juiste vragen op het juiste moment stelt krijgt hij precies die informatie die hij nodig heeft. Je hoeft je als coach dan eigenlijk heel weinig voor te bereiden. Je laat gewoon de ander het werk doen. Dat kan ik nu zelf in mijn werk ook: de bal bij de ander leggen en niet zelf alles overnemen.

Het is net alsof je even bij de lurven wordt gepakt om op een andere manier tegen het probleem aan te kijken. En zij heeft mij geholpen om ander mogelijkheden te zien, waardoor het wat lichter wordt, en makkelijk om op te lossen.

Ze liet me mijn sterke punten weer herontdekken. Dan leerde je weer in jezelf geloven en in je eigen capaciteiten. Dat gaf energie, en mogelijkheden.

Dat een persoon je zoveel vertrouwen kan geven. Je merkt echt dat die coach... die had ook echt volledig vertrouwen in me. Je verwacht namelijk ook wel een beetje van: je komt bij iemand die je de les gaat lezen, die zegt "Ja stom dat je dat gedaan hebt". Daar kwam eigenlijk helemaal niks van. Heel positief.

Wat me het meest opviel was dat je na een paar keer het gevoel had dat je klaar was, dat de cirkel rond was. Ik mocht zes sessies doen en heb er maar drie gedaan; toen had ik al het gevoel dat ik het zelf weer kon. Ik denk dat het zonder coaching veel langer geduurd had. Je wordt toch in je kraag gegrepen en sneller bij de les gehaald, dus dit heeft dingen voor mij in een positieve zin versneld, het was echt een katalysator.

© 2021 IVCN - Instituut voor communicatieve vaardigheden - Oplossingsgerichte trainingen en Coaching. Alle rechten voorbehouden.
Realisatie: emma-design
Back to Top